Публикувано на: ср, Дек. 20th, 2017

Пак обрат: Пуснаха майката на Дамла. Кой е убиецът?

Майката на убитото в Момчилград момиченце Дамла беше освободена от ареста. Садет Муса се е прибрала късно снощи в дома си под охрана, съобщи Нова телевизия. Тя беше единственият задържан след убийството. Въпросът кой е убиецът остава без отговор за хората в Момчилград и цяла България.

Вчера главният прокурор Цацаров съобщи, че майката на Дамла е била задържана за 72 часа по обвинение, че е оставила детето само, без надзор по член 182 от НК.

Вчера тя е участвала в следствен експеримент за смъртта на детето, пишат медиите. Разследващите са я завели на местопрестъплението. За разпит бе викана и близка на жената.

Експерти бяха категорични, че убиецът, който е задушил малкото момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и след това е залепил тиксо на лицето на жертвата си, не е случаен психопат. Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени, казаха криминалистите още когато стана ясно за убийството.

Всеки момент се очаква да излязат и ДНК експертизите.

При отсъствия на майката, детето е било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция дни преди нощта на убийството. Бащата работи в Белгия, а братът – в Истанбул. Всички вече са се върнали в Момчилград.

Коментари

Автор

-