Публикувано на: вт, Дек. 19th, 2017

Организирана престъпна група е разбита от ГДБОП и военна полиция

В различни населени места едновременно – Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области бе проведена на 13 и 14 декември съвместна операция на Военно-окръжна прокуратура – гр. София, ГДБОП – МВР и Военна полиция. Задържани са ръководителя и останалите четирима членове на организирана престъпна групата, между които и военнослужещ. Групата е създадена с користна цел и се занимава с търговия и държане на акцизни стоки без бандерол.

Разследването е започнало от месец април 2016 г. до задържането на групата, като са работили в екип Военни прокурори и следователи, военни разследващи полицаи, агенти на ГДБОП и ГД „Митници“. Претърсени са апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата за престъпната им дейност

Съвместната операция доведе до намеране и изземане около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари (50 стека) с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. Предварителните изчисления сочат, че иззетите стоки дължат акциз за над 45 000 лева.

Коментари

Автор

-