Публикувано на: пн, окт. 16th, 2017

Криминалисти от Девето РУ задържаха столичанин за отглеждане и притежание на наркотици

При спецакцията в София са иззети амфетамин, коноп, както и наркотични растения; На криминално проявения мъж е повдигнато обвинение и наложена мярка за задържане до 72 часа

Специализираната операция срещу наркоразпространението е проведена на 9 октомври. В хода на полицейските действия, около 23.50 часа в столичния ж.к. „Люлин”, служители на Девето РУ задържали А.З. /35 г./ , от София, криминално проявен за престъпления, свързани с наркотици. При процесуално-следствените действия по образуваното бързо производство, в жилището, обитавано от задържания, били намерени няколко саксии със засадени растения в различен стадий на развитие, суха тревиста маса, електронна везна и бяло прахообразно вещество. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин и над 100 г коноп.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, А.З. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Работа по документиране на случая продължава.

Коментари