Публикувано на: чт, Дек. 21st, 2017

Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава

По време на междуведомствена среща в МС, на която е обсъдено посегателство срещу висшия данъчен служител Иво Стаменов, премиерът Бойко Борисов заяви:

„Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг, а ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да ви създадем максималния комфорт да си вършите работата, защото вие я вършите в полза на цялото общество, на всеки един човек.“

Борисов е категоричен, че извършителите на деянието ще получат заслуженото. „Имаме план, имаме утвърден от прокурорите план, имаме насоки, имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни, да ходите на работа спокойни“, е написано в стенограмата от срещата, разпространена от пресслужбата на кабинета.

Премиерът благодари на служителите от приходната агенция за отличната им работа през годината, която донесе приходи повече от близо милиард.

„Благодарение на вас, защото от нас е волята, а от вас е работата, заедно с колегите от МВР и, разбира се, с абсолютната подкрепа на главния прокурор – най-видимият резултат е повече пари в бюджета, благодарение на който може да се дават и давахме и повече пенсии, увеличение на заплатите и на учители, и на полицаи и на военни и т.н.“, заяви премиерът.

Коментари

Автор

-