Публикувано на: ср, Дек. 20th, 2017

„Булгартрансгаз“ е разследвана от Комисията за конкуренция за злоупотреба с монопол

По жалба на „Овергаз инк“ за злоупотреба с монополно или господстващо положение Комисията за защита на конкуренцията е започнала производство срещу държавната компания „Булгартрансгаз“.

„Овергаз инк“ е сезирало комисията за възникнала в началото на тази година ситуация, но съдържанието на жалбите до комисията се разбира когато комисията се произнесе, защото жалбите не са публични

Липсата на съответните уведомления за включването на студен резерв на „Топлофикация – Русе“ заради ниските температури по веригата между няколко дружества „Овергаз“ е претърпяла загуби за 2 млн. лева.

Изпълнителният директор на „Овергаз мрежи“ Светослав Иванов каза преди седмица по време на дискусия за входно-изходен тарифен модел за заплащане на достъпа и преноса на природния газ: „Ако на 7 януари бяхме разбрали, че на 6 януари някой ни разпределя 33 пъти повече газ, отколкото сме заявили и отколкото сме в състояние да получим, по всяка вероятност щяхме да намерим начин да предприемем коригиращи действия. Постфактум е невъзможно“

Според Иванов конкретният казус от началото на тази година има много общо с въведения през есента входно-изходен тарифен модел и с балансирането.

Коментари

Автор

-